Frågor & svar

Ljudböcker

Efter gårdagens inlägg om gratis e-böcker så fortsätter jag med veckans jerka som handlar om ljudböcker.

Hur ställer du dig till ljudböcker och vilken är den bästa ljudboken som du har ”läst”?

Jag har faktiskt inte ”läst” en enda ljudbok och kommer förmodligen aldrig göra det heller (men man ska aldrig säga aldrig). Det är helt enkelt inte ett format som funkar för mig. Jag har dessutom tinnitus som gör det svårt att höra, speciellt om det finns mycket bakgrundsljud.

Här hemma är det som regel så mycket stök att det skulle bli svårt att lyssna någon längre stund. Däremot har jag inga problem att sitta koncentrerad med en bok även om barnen lever rövare. Det är när de börjar klättra på mig så att jag inte ser texten längre som det kan bli lite problematiskt.

Och när jag åker bil, promenerar, joggar och dylikt så vill jag helst lyssna på musik. Då kan tankarna vandra utan att jag missar något.

25 reaktioner till “Ljudböcker”

 1. Det är lite samma för mig – jag kan läsa oavsett vad som pågår runt omkring, men jag blir lätt distraherad av andra ljud om jag lyssnar på en ljudbok.

  Gilla

 2. Jo det är lättare med musik när tankarna får flöda fritt, ibland önskar jag att jag vore bättre på att ta mig in i ljudböcker, får se hur det går med lyssnandet i sommar när man kommer vara ute mycket i trädgården.

  Gilla

 3. Måste vara jobbigt med tinnitus. Jag har börjat få problem med hörseln (men vågar inte kolla upp) så kan bara lyssna på ljudbok när jag är själv för om någon pratar hör jag ingenting. Minst sagt jobbigt!

  Gilla

 4. Det är nog lite mycket stök hemma hos mig också för att det ska gå att lyssna. Med en pappersbok ser folk vad jag håller på med och vet då att inte störa. Men när jag har försökt lyssna på ljudböcker har folk kommit in och pratat med mig utan att förstå att jag läser…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s