Harry Potter och Hemligheternas Kammare

”Res hem. Harry Potter får inte blanda sig i det här. Det är alldeles för farligt…”

Under Harrys andra år på Hogwarts händer det mystiska saker. Någon hotar mugglarfödda och förstenar elever. Ännu konstigare blir det när Harry börjar höra otäcka röster runt om i slottet.
Samtidigt ryktas det att den mytomspunna Hemligheternas Kammare har öppnats och där ska Slytherins monster finnas. Harry, Ron och Hermione är övertygade om att Draco ligger bakom allt och bestämmer sig för att undersöka saken.


Det är verkligen oerhört kul att återvända till Harry Potter-serien igen och möta alla underbara karaktärer igen. På något sätt är alla lika härliga, även om de är onda. Antar att det beror på det sätt som Rowling beskriver dem. Och Gyllenroy Lockman är både otroligt kul och en motbjudande fjant.

Jag upplever att boken förlorar lite av sin charm i översättningen, det där genuint brittiska som jag är så svag för. Och på några ställen i Harry Potter och Hemligheternas Kammare upptäckte jag fel i svenskan (fel ord och liknande) och sånt irriterar mig något oerhört. Så jag ska fortsätta läsa om serien på engelska.

Mitt betyg: 4/5

3 thoughts on “Harry Potter och Hemligheternas Kammare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s