Stoner

”Ett krig dödar inte enbart några tusen eller hundratusen unga män. Det dödar något hos ett folk som aldrig kan återfås.”

Idag är det recensionsdag för John Williams Stoner och jag har inte läst ut den. För jag tyckte inte om den. Och med tanke på alla lovord som jag läst om den så kommer jag vara ganska ensam om att tycka så.
Jag ville verkligen tycka om den här boken och hade nog ganska höga förväntningar, men tyvärr så blev det platt fall.

I början var det intressant, men sedan blev det mest segt och jag började störa mig på olika saker (träaktiga karaktärer som inte kändes levande, de är så oerhört lågmälda i allt så att de kändes stympade på något sätt. Jag ville skrika till dem att vakna, känna, uttrycka…något, vad som helst). Därefter skummade jag igenom en del av boken för att sedan ge upp helt.

Med tanke på att det var ett recensionexemplar (tack Natur & Kultur) så känns det som om jag åtminstone borde läst ut den, men det gick bara inte. Och vanligtvis brukar jag inte recensera böcker som jag ger upp, men eftersom det var ett recensionsex så blev det ett inlägg trots allt.

Det är möjligt att jag har missuppfattat hela boken och att jag kände så här bara för att det egentligen inte var läge för att läsa den (jag tror starkt på att man inte kan forcera läsning utan måste vänta tills en bok känns ”rätt”). Kanske ger jag den en ny chans någon dag.

Här kan du provläsa den.

Mitt betyg: 2/5

10 Replies to “Stoner”

 1. Synd att du inte gillade den, men så är det ju ibland. Jag blir lite nyfiken och läsnsugen i alla fall 🙂 Ska nog ge den en chans så småningom.

  Gilla

 2. Nu när jag läst ännu fler hyllningar så kommer jag nog ge den en ny chans. Någon dag i alla fall.

  Gilla

 3. Men det är spännande tycker jag att du inte gillar den, då blir jag ännu mera nyfiken, kommer jag tycka om den eller kommer jag tycka som du? 🙂

  Gilla

 4. Jag gillade mycket, fastnade helt och läste ut på ett par dagar.
  Men vissa böcker gillar man inte, och andra måste man vara i rätt sinnesstämning för. Det finns ju de där som varit ett helt bisarrt hyllade som man läst ut men aldrig rikigt fattade varför så många tycker om dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s