3 = Bra, Hälsa

Frisk och strålande hy: på naturlig väg

Vad är skönhet? Visst finns det något vackert i alla, även de som vissnat. Vi har på något sätt alla våra åldrar i oss som ett lapptäcke, eller som de väldigt synliga årsringarna i ett nedhugget träd.

Frisk och strålande hy: på naturlig väg är skriven av Karin Björkegren Jones som kanske är mest känd för sitt arbete som yogalärare. I den här boken har hon inkorporerat yogans filosofi och en del övningar med tips och tankar kring hur man får huden att må bra.

Det ingår även intervjuer med olika intressanta människor och kritik mot kosmetikabranschen och fixeringen av dyra krämer som ska hålla oss rynkfria. Karins infallsvinkel är istället att man ska ta hand om sin hud och låta den åldras med behag.

Jag uppskattade speciellt de sidor som tog upp olika oljor då jag länge letat efter alternativ till hudkrämer som ofta är fulla av kemikalier och djurtestade. Jag har blandhy och krämer, även de som ska vara anpassade för min hy, gör antingen de feta partierna fulla med blemmor eller så torkar de ut de torra områdena.

Så när jag läste att jojobaolja skulle passa min hy så testade jag det och jag är mycket nöjd. Jag tycker att jag har mindre finnar och hyn ser mindre torr och irriterad ut. Och kokosoljan som jag kör till resten av kroppen är helt perfekt!

Jag kommer definitivt återvända till den här boken när jag är i behov av goda råd!

Stort tack till Bokförlaget Semic för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3,5/5

En reaktion till “Frisk och strålande hy: på naturlig väg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s