2 = Ingen höjdare, Deckare, Ljud & bild, Noveller

The Innocence of Father Brown

First one head was hacked off, and then another; in this case (he told himself bitterly) it was not true that two heads were better than one.

Fader Brown är en katolsk präst som inte ser mycket ut för världen, men han är i själva verket mycket intelligent och uppmärksam på detaljer vilket hjälper honom att lösa en rad mord. I The Innocence of Father Brown av G.K. Chesterton får man följa honom i tolv noveller.

Jag tyckte att det var en väldigt ojämn bok. Det berodde nog på att några av novellerna var väldigt bra, medan en del var sämre.
Det värsta var att när jag kommit en bit längre in i boken så upptäckte jag att varje novell följde samma mönster. Först var det en lång introduktion av karaktärer och miljöer för att framåt slutet ha ett mord som den smarte Fader Brown raskt klurade ut.

Mark Williams,
aka Arthur Weasley,
som Father Brown

Då jag är väldigt förtjust i teve-serien Father Brown så hade jag hoppats att han hade tagit mer plats, men det gjorde han tyvärr inte.

Miljön är väldigt brittisk och eftersom novellsamlingen gavs ut redan 1911 så är det hela ganska gammaldags. I en novell var det en del rasism och det var väl inte bara accepterat då utan togs för en sanning, men det störde mig.

Detta var den första bok som jag laddat ner av Project Gutenberg som jag läste. De har gjort ett väldigt bra jobb med att digitalisera boken och det fanns inget att klaga på.

Mitt betyg: 2,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s