Långt från min far

”Men döden ville annorlunda, döden, som avslöjar människors bäst bevarade hemligheter.”

Långt-från-min-farAnledningen till att jag ens hörde talas om Véronique Tadjo var att jag letade efter författare från Elfenbenskusten som min svägerska kommer ifrån. Att dessutom hitta en svensk översättning var extra kul och ganska nödvändigt för mig då jag inte kan franska.

Långt från min far handlar om Nina som återvänder till Abidjan (Elfenbenskustens största stad) när hennes pappa har dött. Hon upptäcker att mycket har förändrats av inbördeskriget. När hon går igenom faderns ägodelar, medan resten av släkten organiserar begravningen, så lär hon känna sidor av honom som var helt okända för henne.

Jag tyckte mycket om den här boken, dels språket men även hur den skildrade mötet mellan nytt och gammalt. Det var otroligt intressant och lärorikt att få ta del av landets kultur. Jag blev väldigt rörd av den sammanhållning som fanns i släkten och respekten för de äldre.

Stort tack till Leopard Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

One thought on “Långt från min far

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s