Författarintervju

Nej, det är inte så att jag har någon intervju på gång utan det är ämnet i veckans jerka:

Om du skulle få möjlighet att intervjua någon av dina favoritförfattare, vem skulle du i så fall välja och vilka frågor skulle du ställa?

Om man får välja precis vem som helst, död eller levande, så skulle jag vilja intervjua Jane Austen. Jag skulle vilja veta mer om hennes liv och skrivande och om hennes åsikter om kvinnors roll.PratchettQuoteCat

Om jag ”bara” får intervjua någon som fortfarande lever så skulle jag välja att prata med Terry Pratchett om hur det var att få en alzheimersdiagnos när han fortfarande var ung (man skiljer mellan alzheimer med tidig, innan 60, och sen debut. Den tidigare har ett snabbare och våldsammare förlopp) och hur han gör för att kunna fortsätta skriva.

28 Replies to “Författarintervju”

 1. Jag har endast läst en av hennes böcker men hon skulle vara riktigt intressant att samtala med.

  Gilla

 2. Jag har inte läst något av Terry Pratchett, än, men det verkar ju jobbigt att hålla ihop hela Skivvärlden när man har alzheimers.

  Gilla

  1. Jag fattar inte hur han fixar det. Språket brukar ju ta stryk tidigt i sjukdomen, men det är naturligtvis individuellt.

   Gilla

 3. Jag läste någon Terry Pratchett-intervju förra året som diskuterade just Alzheimersdiagnosen och hur han skriver idag, men jag kan inte för mitt liv komma ihåg vad artikeln hette eller vilken tidning det var. Men det skulle definitivt vara intressanta frågor att ställa 🙂

  Gilla

  1. Den vore intressant att läsa. Får googla runt lite. Jag tycker han är storartad som är så öppen och hur han kämpar på.

   Gilla

 4. Terry Pratchett, ja! Jag undrar hur han är som person?
  Jag har läst någonstans att han har hjälp av sin dotter för att hålla reda på Discworld-världen nu när han är sjuk, och att hon eventuellt kommer att ta över skrivandet när han inte själv längre fixar det.

  Gilla

 5. När jag funderade på författare och frågor jag ville ställa insåg jag att jag är mest fascinerad av dem som lyckas skapa spännande och ändå trovärdiga karaktärer, det blir jag imponerad av! Sen tror jag , precis som dig, att jag nog inte skulle vara så bra på att intervjua. Jag skulle hellre ta en fikaträff och sita och småprata och lyssna utan så många styrande frågor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s