Prince Lestat

De flesta av oss var nog ganska övertygade om att Anne Rice inte skulle skriva någon mer bok i Vampyrkrönikan efter att hon 2003 sa att hon bara skulle skriva böcker med religiösa teman (men när hon bröt med katolska kyrkan 2010 så kände i alla fall jag ett försiktigt hopp igen).

AnneRiceDärför blev det naturligtvis allmän glädje bland alla som uppskattat denna serie när hon tillkännagav i våras att Prince Lestat kommer ges ut den 28 oktober. I år! Och hon har dessutom sagt att boken är TJOCK! Så otroligt roligt att jag nästan ramlar omkull!

Hon skrev färdigt Prince Lestat förra året, efter att ha hållit på med den av och till i tre år, och den är en fortsättning på de tre första böckerna i Vampire Chronicles: Interview with the Vampire, The Vampire Lestat och The Queen of the Damned. Men det är en fristående roman och ingen fortsättning. Nedan följer bokens synopsis:

”A stunning departure, a surprising and compelling return… From Anne Rice, perennial best seller, single-handed reinventor of the vampire cosmology—a new, exhilarating novel, a deepening of her vampire mythology, and a chillingly hypnotic mystery-thriller.

‘What can we do but reach for the embrace that must now contain both heaven and hell: our doom again and again and again…’—from The Vampire Lestat

Rice once again summons up the irresistible spirit-world of the oldest and most powerful forces of the night, invisible beings unleashed on an unsuspecting world able to take blood from humans, in a long-awaited return to the extraordinary world of The Vampire Chronicles and the uniquely seductive Queen of the Damned, a long-awaited novel that picks up where The Vampire Lestat left off more than a quarter of a century ago to create an extraordinary new world of spirits and forces—the characters, legend, and lore of all The Vampire Chronicles.

The novel opens with the vampire world in crisis… Vampires have been proliferating out of control; burnings have commenced all over the world, huge massacres similar to those carried out by Akasha in The Queen of the Damned… Old vampires, roused from slumber in the earth, are doing the bidding of a Voice commanding that they indiscriminately burn vampire-mavericks in cities from Paris and Mumbai to Hong Kong, Kyoto, and San Francisco.

As the novel moves from present-day New York and the West Coast to ancient Egypt, 4th century Carthage, 14th century Rome, the Venice of the Renaissance, the worlds and beings of all The Vampire Chronicles—Louis de Pointe du Lac; the eternally young Armand, whose face is that of a Boticelli angel; Mekare and Maharet; Pandora and Flavius; David Talbot, vampire and ultimate fixer from the secret Talamasca; and Marius, the true Child of the Millennia, along with all the other new seductive, supernatural creatures—come together in this large, luxuriant, fiercely ambitious novel to ultimately rise up and seek out who—or what—the Voice is and to discover the secret of what it desires and why…

And, at the book’s center, the seemingly absent, curiously missing hero-wanderer, the dazzling, dangerous rebel-outlaw—the great hope of the Undead, the dazzling Prince Lestat…”

Det låter ju väldigt bra och så verkar den innehålla de flesta av de karaktärer som jag gillat mest. En annan sak att glädjas åt är att hon redan skrivit kontrakt på nästa bok i serien och den ska troligtvis heta Blood paradise… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: