Det viktiga valet

Hur länge väntar du innan du påbörjar en ny bok?

Det är frågan Annika ställer i veckans jerka och jag brukar välja ut en ny bok direkt, om jag inte redan valt någon under slutspurten på den som jag just läst ut.

arm-book-books-choices-choose-Favim.com-144158Jag tycker att just väljandet är jättekul. Att känna efter vad jag är sugen på, fundera över det som finns i bokhyllan eller som jag lånat från biblioteket. Kanske är det något tips från en blogg eller en vän som får mig att leta efter en viss titel eller författare. 

Sedan slalomläser jag nästan alltid så ofta byter jag bara fokus och ”uppgraderar” bok nummer två till att bli min primära läsning. Men då väljer jag ju ofta en bok att ha i backup, ofta i läsplattan att läsa när jag är ute på vift eller inte kan sova (perfekt för då behöver jag inte tända lampan och störa maken).
Slalomläsningen började jag med när barnen var små och ammades. Då blev det nödvändigt att ha en övervånings- och en undervåningsbok som man snabbt fick tag i. 😊.

28 thoughts on “Det viktiga valet

  1. När jag slalomläser har jag oxå fokus mer på en bok och när den tar slut vill jag gärna plocka upp en ny bok och är den riktigt bra får den all fokus så de andra påbörjade bli lite bortglömda och tar lång tid innan de blir utlästa men försöker bättra mig!

    Gilla

  2. Jag läser en bok och gången, men normalt utan några lägre uppehåll mellan böckerna. Just nu är jag sjuk i utmattningsdepression och då går läsandet trögt, varje bok tar längre tid att läsa och det blir längre uppehåll mellan böckerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s