City of heavenly fire

”The first time I saw you, I wished you’d go back to Idris.” Jace looked over at Alec incredulously; Alec shrugged. ”You know I don’t like change.”
”I grew on you,though,” Jace stated confidently.
”Eventually,” Alec agreed. ”Like moss, or a skin disease.”

Mina förväntningar inför City of heavenly fire av Cassandra Clare, den sjätte och avslutande delen i The Mortal Instruments, var så låga att jag faktiskt övervägde att inte ens läsa den. Så besviken blev jag på City of lost souls.

Men så läste20140618-115130-42690770.jpg jag några positiva omdömen och blev nyfiken. Jag gillade ju trots att både världen och karaktärerna (är speciellt svag för Alec och Magnus) så jag gav den en chans och det är jag verkligen glad över. För den var så otroligt bra! Hon har gjort ett fantastiskt jobb med att avsluta den här serien och hon gör det dessutom på ett sätt som fick mig att sträckläsa den. Det var spänning till sista sidan!

För att sammanfatta handlingen så är det dags för det stora slaget: skuggjägare mot Sebastians armé. Mer vare sig vill eller kan jag säga.

Det enda negativa jag har att säga är att jag reagerade på, och det har jag gjort flera gånger under seriens gång, att det ofta antyddes att något (till exempel Clarys rädsla för Sebastian eller tiden som hon inte kunnat röra Jace) varat under lång tid. Men hela serien utspelar ju sig under ett halvår, från sommar till jul så allt måste ju ha hänt slag i slag och borde varit väldigt omtumlande. Men jag antar att upplevelsen kan varit en annan.

ClareDrawingShadowhunter

Jag gillade att Clare introducerade de karaktärer som kommer dyka upp i nästa serie, vilket kändes väldigt fräscht och smart. Man kunde redan ana den kommande intrigen och det kommer bli intressant att följa dem.

Men jag borde nog läst ut The Infernal Devices först, eftersom personer från den serien är med i denna boken. Känns som om det förstörde lite av spänningen i den andra serien. Eller kanske inte…

Mitt betyg: 5/5

10 thoughts on “City of heavenly fire

  1. Det här med tidsperioden har jag också reagerat jättemycket på när jag läste! Det skulle vara mer realistiskt om hela serien utspelade sig under minst ett år, allting verkar lite överdramatiskt när man tänker på att det bara är några månader som dessa personer känt varandra… Men jag låtsades att det gått längre tid så slapp jag bekymra mig när jag läste 😉
    SV: Tyvärr är det för sent, jag har redan läst CoHF… Känner att jag typ inte har någon anledning att läsa The Infernal Devices längre eftersom jag vet hur det hela kommer sluta, men jag vet att jag kommer göra det ändå. Jag äger ju trots allt första boken 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s