Rule, Britannia!

Sommarens sista jerka handlar om vilket ens litterära land är.

Jag funderade lite på det för ett tag sedan när jag insåg att det var litteratur från stora delar av världen som jag aldrig läste. Mitt läsande kretsade runt USA, Kanada (tack vare Louise Penny) och Storbritannien. Det blev extra tydligt när jag lade in etiketter för någon vecka sedan.

Men även om jag gärna skulle bredda mitt läsande så kommer mitt hjärta alltid klappa lite extra för allt brittiskt.

28 thoughts on “Rule, Britannia!

  1. Jag läser mycket från Storbrittanien också, särskilt böcker som utspelar sig i en mindre stad eller by gillar jag, Belinda Bauers deckare är favoriter. eller Peter May. Grymt bra!

    Gilla

  2. Jag har ingen statistik på vilka länder jag läser mest böcker från, men eftersom enbart mina Ed McBain bidrar med 5% av min boksamling, så blir det nog USA. Därefter är det brittisk, irländsk, och nordisk litteratur som jag väljer…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s