En varning!

Här kommer ett inlägg som inte alls handlar om böcker utan om ett företag som jag starkt misstänker är lurendrejare, även om deras hemsida ser väldigt proffsig ut. Hela historien är denna:

I april beställde jag ett skärmskydd till min mobil hos jbutiken. Det kom aldrig något paket, men jag tänkte att det kanske var försenat.

Men så, i mitten av maj, kom en faktura. En faktura som dessutom var en påminnelse om att jag missat att betala den första.

Jag kontaktade jbutiken, och efter någon vecka (!) fick jag svar på mitt mail. Det var början på en segdragen konversation som avslutades ikväll. Tre månader efter att jag skickade beställningen.

I de olika mailen påstod de att de skickat paketet, frågade om vart jag var folkbokförd, undrade om jag blandat ihop dem/paketet med någon annan. När jag uttryckte irritation så lovade de till slut att skicka ett nytt paket – som inte heller kom fram (konstigt att posten alltid slarvar bort just deras paket. En sån otur!).

Dessutom var de extremt sega med att svara på mailen. Varje svar tog två-tre veckor och de svarade aldrig på det jag frågade utan det kändes som om de försökte dribbla bort mig. De gav helt enkelt inte ett proffesionellt intryck utan allt kändes jättekonstigt. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Och ikväll, nästan två veckor efter att jag skrivit att jag inte tänker betala fakturan, så fick jag svaret att de raderat min order.

Jag misstänker att de aldrig skickat något paket utan hoppades att jag skulle bli så rädd för att få en betalningsanmärkning att jag skulle betala bara för att slippa bråka och få det hela ur världen.
Jag övervägde faktiskt att göra det, men min man, som har mer skinn på näsan än jag (han är företagare och kontaktas ofta av folk som försöker luras på olika sätt. Det är egentligen ganska skrämmande hur oärliga och egoistiska en del är, inte en tanke på hur det drabbar andra), peppade mig.

Förhoppningsvis är detta ett avslutat kapitel för mig nu (lite bokhumor ändå).

2 Replies to “En varning!”

  1. otäckt! Fast egentligen kanske det inte är så svårt att få en hemsida att se proffsig ut… tänker på de gånger jag själv nätshoppat från för mig tidigare okända hemsidor, har alltid funkat bra men det kan nog vara en smula tur inblandad också. Bra att du stod på dig!

    Gilla

    1. Ibland är det inte lätt att veta och jag kanske har fel i min bedömning. Men det kändes så konstigt alltihop.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s