Rebecca Anserud & Simon Kyaga

Detta är fortfarande en bokblogg och jag hade tänkt ta mig samman idag och skrivit om en av de många bra böcker som jag har läst under sommaren.

Men av en tillfällighet såg jag det här inslaget på Gomorron Sverige och det var så bra att jag måste dela det.

10430899_532830396823344_6266862833686407040_nEftersom jag själv är bipolär (troligtvis typ 2) och dessutom sjuksköterska (inom äldrepsykiatrin) så brinner jag för att öka kunskapen och minska fördomarna om psykisk ohälsa.

Rebecca Anserud som medverkar har skrivit den självbiografiska boken Ett bipolärt hjärta. Hon driver även Psykpodden tillsammans med författaren och bloggaren Christian Dahlström.

702cafa3bb4c9c86e4a3b6834b45aeddSimon Kyaga är överläkare i psykiatri och forskar om sambandet mellan psykisk sjukdom och kreativitet. Han sommarpratade i år om sitt arbete och om fördomar kring psykisk ohälsa (på SR finns en länk till hans studie).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s