4 = Mycket bra, Fantasy, Recensionsexemplar, Tonåring & unga vuxna

Mörk ängel

”Det här var hennes liv: magi, skam, hemligheter, tänder och en djup, gnagande tomhet i hennes innersta, där något definitivt saknades.”

Karou går på konstskola, fyller sina skissböcker med teckningar på underliga varelser och hennes vänner älskar att höra historierna om vad dessa varelser gör. Men det är inga berättelser utan Karous familj.

img_3758Och anledningen till att hon ofta försvinner är att hon reser världen runt i jakt på tänder åt dem. Vad tänderna används till vet hon inte för hon får aldrig några svar på alla sina frågor.

En dag när hon är ute på ett uppdrag stöter hon på en ängel, en nephelim, som genast försöker döda henne. Men i det avgörande ögonblicket väljer han att skona henne. Karou får känslan av att denne fiende vet mer om henne än hon gör själv.

Det är så otroligt kul att bli överraskad av en bok! Att börja läsa utan några förväntningar (eller att man som i det här fallet förväntar sig ännu en YA contemporary fantasy i high school-miljö) och knappt ens veta vad den handlar om och bli helt tagen av den värld som målas upp. Detta är både ovanligt och värdefullt! Och Laini Taylors sätt att skriva kändes så fräscht.TaylorKarouDrawingFantasy

Just att Mörk ängel utspelar sig i Prag, mixen mellan contemporary och high fantasy, Karous sköna personlighet och mystiken kring henne fick mig att älska den här boken. Nu inväntar jag med spänning den svenska översättningen av bok två i serien, Blod och stjärnstoft, som kommer redan 5:e september!

Stort tack till Bazar Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4,5/5

 

3 reaktioner till “Mörk ängel”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s