”One must always be careful of books,” said Tessa, ”and what is inside them, for words have power to change us.”

Tessa kommer till London för att återförenas med sin bror Nate, men inget blir som hon tänkt sig. Vagnen som möter henne vid båten för henne till ett hus där hon spärras in av två systrar som lär henne att använda en för henne helt okänd förmåga.

portletResourcesTessa blir plötsligt varse om och indragen i en värld fylld av demoner, skuggjägare, vampyrer och mekaniska monster. Men vad hon själv är vet ingen och hennes förmåga gör henne till ett jagat byte.

Jag tyckte väldigt mycket om intrigen och karaktärerna i Clockwork angel, men steampunk-elementet hade jag svårt för. Jag tyckte faktiskt att den delen av historien kändes lite krystad, som att Cassandra Clare gett sig den på att hon skulle hänga på ”steampunk-tåget” (vilket naturligtvis är ett ånglok). Men det var en lovande början på en serie som jag gärna fortsätter läsa.

Fast, efter att ha läst City of heavenly fire, så är jag lite småsur på Clare för att hon spoilat en hel del av vad som kommer hända. Visst det blev en fin avslutning på det sätt att det knöt samman båda serierna, men eftersom många säkert gör som jag och läser The Mortal Instruments först så kan man känna att det inte riktigt finns någon mening med att läsa The Infernal Devices.

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s