The unbecoming of Mara Dyer

The girl in the mirror smiled. But she wasn´t me.

Efter en fruktansvärd olycka, där Maras tre vänner dog men hon själv mirakulöst överlevde, har hennes familj valt att flytta till en ny stad för att starta om.

20140704-212918-77358928Problemet är att Mara inte har något minne av vad som hände och snart börjar konstiga saker hända. Hon vet inte längre om hon kan lita på det hon uppfattar och överallt tycks det dyka upp ännu mer död. Finns det ett samband mellan henne och dödsfallen? Kan de vara hennes fel?

Mara är en härlig och väldigt intressant huvudperson. Hennes iakttagelser, sätt att prata och benämna kändes kul och uppfriskande. Det var så skönt att hon inte var tillrättalagd utan kändes levande och äkta! Och även om hon blir generad i vissa situationer så har hon förmågan att ge svar på tal. Inget mesigt offer, med andra ord.

Jag tyckte mycket om hennes familj och jag blev rörd över hur de stöttade och fanns där för Mara. Att de faktiskt ryckt upp sina liv och flyttat över hela landet för hennes skull!

Jag gillade även Noah som var mystisk, rolig och samtidigt lite farlig.

Men (här kommer det, min enda invändning) att Mara, som så många andra, föreställer sig psykiskt sjuka som ”drooling, twitching” irriterade mig. Däremot tror jag inte att det speglar Michelle Hodkins fördomar utan att hon använder det som ett sätt att visa Maras rädslor och okunskap inför det som händer henne.

Alltså var The unbecoming of Mara Dyer en mycket positiv läsupplevelse och jag är riktigt sugen på nästa bok i serien.

Mitt betyg: 4/5

 

2 Replies to “The unbecoming of Mara Dyer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s