Harry Potter and the prisoner from Azkaban

”Why had he gone to pieces like that, when no one else had?”

20140714-194422-71062585Harry börjar sitt tredje år på ett Hogwarts som vaktas av dementorer efter att mördaren Sirius Black rymt från trollkarlsfängelset Azkaban. Man fruktar att han, då han var Voldemorts anhängare, ska komma dit och försöka skada Harry.

Men dementorerna kanske gör mer skada än nytta för varje gång som de kommer i närheten av Harry så hör han sin mamma skrika innan han svimmar. Med hjälp av den nya läraren Remus Lupin försöker han lära sig att försvara sig mot dem. En annan ny lärare är Hagrid som ska lära dem om magiska djur, men klassens möte med en hippogriff blir allt annat än komplikationsfritt. Och kanske är det så att Buckbeak inte är den ende som är orättvist dömd.

Jag älskar verkligen JK Rowlings serie och jag tycker att böckerna bara blir bättre och bättre ju äldre Harry blir.

57905ca27227dc9fa03e1905571ac746Det är så kul att läsa om dem igen för jag upptäcker hela tiden ”nya” saker som berör mig på ett annat, djupare plan.

Det är inte bara handlingen, utan vänskapen, Harrys längtan efter samhörighet och modet att våga gå sin egen väg.

Det enda som jag reagerade på vid den här omläsningen av Harry Potter and the prisoner of Azkaban var scenen där Ron har brutit ena benet, men ändå ställer sig upp, men utan att belasta benet. Eftersom mitt barn bröt lårbenet för snart ett år sedan så känns detta otroligt orealistiskt. Med ett brutet ben ligger man där man ligger och är fullt upptagen av att skrika av smärta.

Mitt betyg: 5/5

5 thoughts on “Harry Potter and the prisoner from Azkaban

  1. Låste också om denna nyligen och håller med om att man upptäcker nya detaljer i omläsningen. Det där med brutna benet sorterar jag in under saker jag inte fattar, som tex varför man inte bara kan trolla bort Harrys synfel…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s