Spänningsutmaning

Jag har bestämt mig för att hoppa på Mias spänningsutmaning där man ska läsa en deckare per månad. Under september ska jag försöka få biblioteket att köpa in Louise Pennys senaste, annars blir det Liv i överflöd av Kristina Appelqvist.

LouisePennyFör bara ett halvår sedan skulle jag inte kunnat tänka mig det, men jag är mer och mer nyfiken på deckare och letar numera ofta efter nya författare.

Förutom damerna ovan har jag även gillat Elly Griffiths och om någon har ett tips på andra författare så vore jag väldigt tacksam för en kommentar.

Först ska jag bara fastställa vad jag inte gillar:

  • böcker om övergrepp.
  • sadistiska mord där mördaren till exempel styckar eller äter av offret. Äckelpäckel!
  • undanber mig även böcker där mördaren beskrivs som psykiskt sjuk på ett okunnigt och onyanserat sätt (exempel: återkommande depressioner är en psykisk sjukdom medan psykopati är en personlighetsstörning). Psykisk sjukdom är inte detsamma som potentiell våldsbrottsling. Jag föredrar då mördaren visar sig vara en vanlig människa som drivs av ilska, girighet etcetera.

Sådär, då avslutar jag min lilla rant om detta. Skriv gärna vad ni tycker om vad jag tycker (konstig mening, men ni vet vad jag menar).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s