Hur gick det sen?

img_3873Det är lika bra att erkänna det direkt: jag har aldrig tyckt om mumintrollen. Jag tror att jag tyckte att de var både lite läskiga (böckernas illustrationer) och fåniga (barnprogrammet) när jag var liten och att det var därför jag dissade dem.

Men när en massa andra bokbloggare skrev om mumintrollen och Tove i somras så blev jag nyfiken och bestämde mig för att läsa en bok tillsammans med barnen.

Vi läste Hur gick det sen? och både jag och femåringen älskade den! Sjuåringen var inte helt anti, men lite mer svårflörtad.

Jag blev så förvånad över att den gavs ut redan 1952! För både handlingen och sedan själva bokens utformning kändes så modern och nyskapande. Det var flera gånger som vi skrattade högt åt de olika figurerna och hur de smet mellan bokens sidor genom hål.

Man kunde verkligen inte förutsäga vad som skulle hända sen. Skulle de hitta My? Skulle Mumintrollet komma hem till Mamma med mjölkkannan?

Men en sak är säker: vi kommer definitivt läsa mer av Tove Jansson!

Vårt betyg: 5/5

 

5 Replies to “Hur gick det sen?”

  1. Vad roligt att du blev inspirerad! Muminböckerna fungerar utmärkt för vuxna också, i och med den filosofiska/melankoliska tonen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s