Sömnpiller?

I jerkan denna veckan:

Får böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna?

Det är lite både och för mig, men det har egentligen inget med böckerna att göra.

AnneHathawayReadingAustenJag har ofta ångest när jag ska somna och då brukar jag fokusera så mycket jag kan på boken, riktigt försöka sjunka in i den och läsa tills ögonen faller igen.

Men när jag är hypoman kan jag sitta uppe hela natten och läsa (och sedan köra på för fullt nästa dag). Innan jag fick min diagnos trodde jag att jag höll mig vaken för att boken ifråga var så bra, men det var alltså lite mer komplicerat än så.

37 reaktioner till “Sömnpiller?

  1. Alltså det är så fint hur böcker kan hjälpa en med ångest. Jag har också problem med ångest, och alltså böcker är det som alltid alltid hjälper.

    Gilla

  2. Böcker är mycket bra att använda när man behöver lugn och ro. Jag använder mig även av läsning på kvällar för rensa undan dagens alla detaljer och intryck, ibland krävs längre stunder, ibland räcker en kort stund innan hjärnan går ner i varv.

    Gilla

  3. Normalt blir jag pigg av att läsa, så om jag inte bestämmer mig för en tid jag ska sluta så kan jag hålla på till morgonen. Men nu när jag är sjuk så kan jag somna sittande mitt på dagen mitt i en mening. det känns ovant och skumt…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s