Förr eller senare exploderar jag

Medan han läste förälskade jag mig på samma sätt som man faller i sömn: först sakta och sedan helt och håller.

9789163873669_200Hazel är sjutton år och vet att hon kommer dö av sin cancersjukdom. Hon tillbringar dagarna framför teven vilket oroar hennes föräldrar. Därför anmäler hennes mamma henne till kyrkans stödgrupp för unga med cancer och där möter hon Augustus. Han är friskförklarad fån den cancer som tvingade honom att amputera ena benet och kommer dit för att stötta sin kompis. Och trots att Hazel bara väntade på att dö så får hon uppleva en kärlek som hon aldrig kunnat drömma om.

Egentligen ville jag inte läsa Förr eller senare exploderar jag av John Green, och jag är nog sist i världen med att göra det, för att läsa om cancersjuka ungdomar kändes helt enkelt för tungt.

Och på ett sätt hade jag rätt: ämnet är tungt, boken är väldigt gripande och jag grät verkligen floder (blev tvungen att gömma mig lite för jag var rädd att jag skulle skrämma barnen om de såg mig).

Men samtidigt är det en otroligt bra bok och jag kunde inte lägga ner den. Det är nog omöjligt att inte förälska sig i bokens karaktärer och dec11675n härliga tonen i dialogen. Och den var realistisk. Det var inget gullande med sjukdomens symtom, inget förskönande utan det kändes äkta.

Jag kände speciellt för alla föräldrarna i boken, men det blir väl så när man själv har barn. Jag såg mig själv i deras situation och våndades över vilken total mardröm det måste vara!

Jag har inte sett filmen och jag känner likadant inför den som jag kände för boken: det blir för tungt. Men kanske ser jag den någon dag ändå.

Mitt betyg: 5/5

5 thoughts on “Förr eller senare exploderar jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s