Eleanor & Park

”‘Jag gillar dig inte, Park,’ sa hon, och ett kort ögonblick lät det som om hon menade precis så. ‘Jag…’ Rösten nästan försvann. ‘…jag tror att jag lever för dig.'”

5579840Eleanor är ny i skolan och får sin ”plats” i skolbussen intill Park. Ingen annan vill sitta intill den mulliga, rödhåriga tjejen med skumma kläder.

Inte Park heller egentligen så han ignorerar henne till förmån för sina serietidningar.

Men så upptäcker han att hon sneglande läser tidningarna också och det är det första lilla steget av många som utvecklas till en kärlek som förändrar dem båda.

tumblr_mkcehlL0UR1qjq2ogo1_500
Källa

En bok som handlar om tonårskärlek, utan minsta lilla vampyr eller magi, är egentligen inget för mig och jag skulle nog aldrig lånat Eleanor & Park av Rainbow Rowell (vilket underbart namn!) om det inte vore för alla hyllningar som jag läst.

Men jag blev så oerhört berörd av den här boken. Den är vacker, gripande och huvudpersonerna och deras relation är så skör. Och de korta avsnitten utifrån deras olika perspektiv gör det bara ännu bättre.

Den stackars Eleanors situation är verkligen bedrövlig och man ser det ännu tydligare i jämförelse med Parks liv. Och att verkligen alla vuxna i hennes liv är så oengagerade och hopplösa gjorde mig så arg! Stackars barn!

Mitt betyg: 4/5

5 thoughts on “Eleanor & Park

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s