2 = Ingen höjdare, Memoar, biografi & dagbok, Personligt, Psykisk ohälsa

Viktig

Min hjärna sysselsatte sig alltid med samma tankar. När får jag äta nästa gång? Vad ska jag äta?

Jag lockades av den här boken på grund av dess titel; Viktig: från matmissbrukare till träningsförebild, men jag tycker att den är missvisande. Jag kan ha fel, men är inte matmissbruk mer tröstätning och hetsätning, inte anorexi som präglas av självsvält?

20140719-100433-36273518Hur som helst, Terese Alvén har skrivit denna självbiografiska bok om sitt liv med fokus på när hon insjuknade och behandlades för anorexi. Hon vill att den ska hjälpa de som drabbas och att de ska se att det faktiskt går att bli helt frisk från en ätstörning.

Jag hade stora problem med den här boken och tyckte inte alls om den. Dels på grund av det jag nämnde ovan, men också på grund av att det var alldeles för mycket detaljer. Jag fick känslan av att hon skrev ner precis allt som hände vilket ledde till att jag faktiskt skummade igenom stora delar av boken. Dessutom vill jag varna för att de många beskrivningarna av hur lite hon åt kan trigga både ångest och mattrixande.

Mest av allt gjorde den här boken mig ledsen för jag började jämföra min situation med hennes. Hon fick så mycket hjälp, stöd och kärlek av sin familj och sina vänner att jag blev avundsjuk när jag läste det. För så var det definitivt inte för mig.

Mitt betyg: 2/5

 

En reaktion till “Viktig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s