En härva av skuld

Människoliv var inte mycket värda för somliga.

När Rukhsana, en sikhisk kvinna som gift sig med muslimske Amajit, hittas brutalt mördad väcker det starka känslor inom båda folkgrupperna i Bradford i West Yorkshire. Förtroendet för polisen är redan lågt då de tidigare anklagats för rasism. Utredningen blir alltså inte lätt för kriminalinspektör John Handford vars eget team har svårt att acceptera den nya assistenten Khalid Ali.

189706911_db7250cb-5bc1-47d0-adca-3670652ff426I början är det oförklarligt varför någon, förutom makens familj, skulle vilja mörda Rukhsana, men ju mer poliserna gräver desto mer hemligheter hittar de.

Utan några som helst omskrivningar så medger jag att jag inte tyckte om den här romanen. I den korta presentationen av författaren Lesley Horton så står det att hon ville belysa hederskultur och rasism och det har hon lyckats med, men tyvärr så kändes intrigen som ett ramverk för att kunna göra detta. Och alla inblandade, oavsett sida, känns lika osympatiska.

Boken kändes för lång och den blev aldrig spännande, troligen för att jag hade svårt för att bry mig om karaktärerna. Handsford och Ali är okarismatiska och den enda kvinnliga polisen tycktes mest ägna sig åt att servera kaffe. Nej, En härva av skuld var verkligen inget vidare.

Mitt betyg: 2/5

One Reply to “En härva av skuld”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s