Den svarta löparen

Hon sparkade av sig skorna, hivade upp långklänningen till knäna och sprang för sitt liv.

appelqvist-kristina-den-svarta-loparenEmma Lundgren är nybliven rektor på Västgöta Universitet i Skövde och arbetar hårt för att accepteras av resten av universitetets ledning.

Men när den sura sekreteraren hittas mördad på konferensbordet så blir alla hennes medarbetare misstänkta.

Kriminalkommissarie Filip Alexandersson försöker få ordning i alla spår och villospår samtidigt som hans känslor för Emma blir allt mer vänskapliga.

Jag gillade Den svarta löparen av Kristina Appelqvist för det var kul att läsa om en stad och en miljö som jag kände igen. Jag tycker att hon fångade hur det är i en mindre stad och försökte inte göra det till någon slags miniatyr-Stockholm. Jag är svag för historia och arkeologi och Varnhem är en av mina favoritplatser som jag försöker besöka varje sommar.

Men ibland störde jag mig på vissa småsaker i språket, som kolleger och kinesrestaurang.

Upplösningen var både oväntad och spännande. Jag tyckte att detta var en lovande början på en serie som jag ser fram emot att fortsätta läsa!

Mitt betyg: 3/5

6 thoughts on “Den svarta löparen

  1. Kolleger med ‘e’ är den ursprungliga och ”rätta” formen, men även jag föredrar att skriva kollegor och båda finns med i SAOL. Jag hade diskussion om just det ordet med min korrekturläsare för en IT-bok som jag översätter, och kollade upp etymologin på nätet. Det blev med ‘o’ i den texten, trots hennes invändning. För det andra ordet säger jag kinarestaurang, men har hört det med ‘es’ också, det är nog dialektalt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s