Kalla kårar

Eftersom det är Halloween i veckan så handlar Lyrans tematrio om skrämmande böcker.
Och då jag är en riktig fegis så är just skräck inte den genre som jag läst mest av, men här kommer de tre som jag kom på.

d6888ab835cb38cb29cf7bfe3f8f039f1. Agnes Cecilia – en sällsam historia av Maria Gripe. Jag läste den en varm dag i slutet av maj när jag var i elvaårsåldern. Jag låg till och med i hängmattan och läste. Det har gått mer än trettio år, men jag minns fortfarande hur läskig, spännande och gripande den här boken var.

2. Klassikern Dracula av Bram Stoker som faktiskt är en brevroman, vilket man kanske inte förväntar sig. Jag gillade den skarpt.

3. Ira Levins böcker Rosemarys baby och Rosemarys son tyckte jag var både läskiga och obehagliga, speciellt den sistnämnda. Filmen från sextiotalet tyckte jag däremot mest var löjlig.

 

18 Replies to “Kalla kårar”

 1. Agnes Cecilia har jag läst, men kommer nästan inte ihåg. Bram Stoker har jag funderat på, gillar ju vampyrer, fast helst den modernare sexiga sorten 🙂

  Gilla

 2. Maria Gripes bok är riktigt vacker och mycket spännande. Ira Levins böcker låter onekligen intressant, jag har sett Rosemarys baby som film men inte läst boken så tack för tipset!

  Gilla

 3. Dracula är ju en klassiker. Den funderar jag på en omläsning av. Av de två sistnämnda så har jag bara hört talas om Rosmarys baby. Har dock inte läst den.

  Gilla

 4. ”Rosemarys baby” var det längesedan jag läste och ”Agnes Cecilia – en sällsam historia” (en riktigt bra ungdomsbok) väldigt mycket längesedan. 🙂

  Gilla

 5. Rosemarys baby har jag faktiskt läst, annars avstår jag helst från att läsa skräck, jag sover så dåligt efteråt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s