Mio min Mio

Mio min Mio handlar om föräldralöse Bo som växer upp hos fosterföräldrar som egentligen inte vill ha honom. Han drömmer om sin pappa och en kväll så stöter han på en ande som tar honom med till Landet i fjärran. Det är en plats med mycket ljus, men också en stor och kvävande skugga.

Detta var en av mina favoritböcker som barn och jag minns att jag till och med läste högt ur den för mina dockor.4102175_std

Jag kom att tänka på det när jag började läsaden för mina barn och det kändes så otroligt mäktigt. Det var inte så länge sedan och nu fick jag dela med mig av Astrid Lindgrens underbara bok till mina små.

Och de älskade den! Det var så roligt att de ville höra mer och mer! Däremot var jag ibland lite orolig för att de skulle få mardrömmar för på sina ställen är den otäck och den berör ganska tunga ämnen. Men det var inga problem.

Som vuxen slogs jag av hur lätt den var att högläsa och språket kändes verkligen anpassat till det. Och jag blev imponerad över hur slutet, som kunde blivit både läskigt och blodigt, var helt barnvänligt. Man kände till och med lte medkänsla med Kato och hans skavande stenhjärta.

Vårt betyg: 5/5

One thought on “Mio min Mio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s