Den som törstar

Med fasa stirrade hon på det välbekanta hakkorset som lyste emot henne från den grå soldatmössan.

9789150112665_200_den-som-torstarDet har gått ungefär en månad sedan händelserna i Den svarta löparen när en kollega till Emma, samt medlem i hennes kör, avlider av en hjärtinfarkt. Änkan ber några av körens medlemmar att sjunga på begravningen.

Kvällen innan samlas de på Flämslätts stiftsgård för att repetera och sova över. Men på morgonen upptäcks det att en i gruppen har blivit mördad och polisen förstår snart att det är en i kören som är skyldig. Men vem?

Jag tyckte att Den som törstar var bättre än den första boken. Kristina Appelqvist är verkligen duktig på att skapa komplext sammansatta karaktärer som alla både känns äkta och mer eller mindre luriga. Jag hade noll koll fastän jag funderade vilt kring vem som kunde vara mördare.

Mitt betyg: 4/5

One Reply to “Den som törstar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s