Tankeläsaren

Hon andades runt något som hon nu identifierade som hat. Hon hatade denne kung. Hela hennes kropp sjöd av det.

img_4086Katsa är en Särling och hennes gåva är att vara oslagbar i strid. Den första gången som hon mördade var hon bara åtta år gammal och sedan dess har hennes morbror, Kung Randa, tvingat henne att utföra hans grymma ärenden.

Men Katsa har tröttnat på att vara ett monster och grundar det hemliga Rådet som kämpar mot orättvisorna omkring dem. Under ett uppdrag för detta råd träffar han en annan Särling och snart vävs deras öden samman på ett sätt som hon aldrig kunnat förutsäga.

katsa__graceling__by_iheartyuri-d4zbjvz
Katsa

Jag gillar verkligen Tankeläsaren, vilket är den första delen i trilogin De Utvalda av Kristin Cashore. Både bokens handling och Katsa själv är annorlunda och går sina egna vägar. Det kändes nytt och spännande.

Katsa är en riktig kämpe, rastlös, lättirriterad och gör saker efter sitt eget huvud. Och Po är också en fantastisk karaktär som blandar skarpsinne med ödmjukhet. Det ska bli väldigt kul att fortsätta läsa den här serien.

Mitt betyg: 4/5

 

One thought on “Tankeläsaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s