Bokpoddar

Den senaste tiden har jag börjat lyssna på lite olika podcaster och inte oväntat så handlar många av dem om böcker och läsning. Så jag tänkte att jag skulle tipsa om mina favoriter.

Den första som jag började lyssna på var Book Riot som kommer med ett nytt avsnitt varje vecka där de pratar om allt bokrelaterat. Jeff O´Neal och Rebecca Joines Schinsky är programledare och jag gillar verkligen att lyssna på dem.

Dear Book Nerd är en ny bekantskap som kommer från Book Riot-gänget. Den ges ut varannan vecka och lyssnare får maila in frågor om livet och litteratur. Jag har bara lyssnat på något program och den är väl sådär. Antar att det beror mycket på ämnet och vem som är gäst.

BookPodCollage

Reading Lives hör också till Book Riot och är ett intervjuprogram där man får möta en ny person i varje avsnitt som pratar om sitt liv som läsare. Detta är en av mina favoriter för det är så kul att höra om de böcker, lärare, föräldrar med mera som de älskat och som inspirerat deras läsliv.

Podcasten The Readers har underrubriken Book Based Banter och det är en bra sammanfattning. Man får höra brittiske Simon och amerikanske Thomas prata böcker. Walesiske Gavin har tidigare deltagit i samtalen, men har nu ledigt. Väldigt trevligt och roligt!

You wrote the book! är en ganska ny podcast med Simon från The Readers (anglofil som jag är så är jag givetvis svag för honom). Han gästas av författare och så pratar de om deras läs- och skrivliv.

Hear…read this! är en podcast där Simon och Gavin från The Readers samt Kate och Rob från Adventures With Words har en bokklubb. De träffas en gång i månaden och diskuterar två böcker.

Live from the NYPL är en riktig pärla! Man får möjligheten att lyssna till framstående författare, konstnärer och tänkare prata om olika ämnen på New York Public Library. Otroligt roligt och intressant att kunna ta del av händelser i kulturvärldens nav fast man bor i en småstad i Sverige!

Pride-and-prejudice-Keira-Knightley-Reading-BookInside The New York Times Book Review pratar redaktören Pamela Paul varje vecka med författare, kritiker och förläggare om alla möjliga sorters böcker. Ibland är det ett helt ointressant avsnitt och ibland vidgas mina vyer när jag får lära mig om ett ämne som jag annars inte skulle kommit i närheten av.

Ett eget rum är en riktigt bra podd av Tuva Holmander och Marcus Stenberg (bloggar på Marcusbiblioteket) som jag upptäckt alldeles nyss. In och lyssna på två sköna personer!

Och så mitt enda icke bokrelaterade-tips: om ni gillar historia så får ni absolut inte missa Historiepodden! I den får man höra historielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson nörda loss om historia. Det är så otroligt bra och intressant och roligt att jag längtar till veckans avsnitt!

 

One Reply to “Bokpoddar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s