Introvert

Att vara introvert är en biologisk hårdkodning, det finns inpräntat i ditt DNA. Studier med enäggstvillingar har ställt det bortom alla tvivel att det handlar om arv, inte miljö.

introvert_-_den_tysta_revolutionen-jonkman_linus-22575883-1009574232-frntJag hade sett fram emot att läsa Linus Jonkmans bok Introvert: den tysta revolutionen och i början tyckte jag faktiskt att den var riktigt bra. Jag gillade den lite elaka tonen mot alla de där extroverta idealen som jag jämförts med hela livet (och utslaget har naturligtvis blivit att jag inte hållit måttet). Det kändes som en liten upprättelse.

Kritiken mot den extroverta normen tyckte jag var bokens stora styrka. Och det kändes bra att få läsa om om introvertas starka sidor. Av den anledningen skulle jag vilja rekommendera den här boken till lärare och de i chefsposition. Det är inte bara de som syns och hörs mest som är duktiga eller viktiga.

mediumMen efter ett tag kändes tonläget mest tjafsigt och jag fick svårt att engagera mig i boken. Den var så pladdrig att det blev tröttsam och jag hade tyckt mer om den om den hade varit mer saklig (lite mindre fladdrigt extrovert och mer stillsamt introvert). Jag kom på mig själv med att skumma stora delar av texten.

Tack vare sådana här böcker så blir det lite lättare att släppa skamkänslan som samhället hamrat in i mig för att jag hellre sitter själv med en bok istället för att… (insert valfri klämkäck-gruppaktivitet-som-utövas-under-lätt-men-högljudd-hysteri).

Mitt betyg: 2/5

One thought on “Introvert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s