4 = Mycket bra, Deckare

The long way home

Mens rea. The difference between manslaughter and murder. Intent. Mens rea. A guilty mind. A sin-sick soul.

 

LouisePennyDet har gått ett år sedan förra boken och Armand och Rene-Marie är pensionerade och bor nu i Three Pines. Men när Peter inte kommer hem till Clara den dag som de har bestämt att ses så börjar oron växa inom henne. Till slut ber hon Armand om hjälp med att leta.

Och det verkar som om Peter har försvunnit utan att lämna ett spår efter sig. Till slut hittar de vaga ledtrådar och börjar följ hans spår.

Åh, vad jag har längtat efter The long way home av Louise Penny! Att få veta vad som skulle hända alla dessa underbara karaktärer! Men samtidigt var jag naturligtvis lite rädd att förändringarna skulle sabba känslan och kanske göra intrigen krystad eller orealistisk.

Jag blev inte besviken. Hela boken var fylld av de härliga Three Pines-invånarna och deras rappa dialog. Jag gillar verkligen hur Penny belyser karaktärernas inre och deras svagheter. Det var mycket konst och spekulationer om vad som har hänt Peter. Det enda negativa var att det kändes mer som en roman, än en deckare. Men sedan kom slutet och hjälp vad spännande det var!

Mitt betyg: 4,5/5

En reaktion till “The long way home”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s