Det här inlägget i serien om författare med psykisk ohälsa handlar om mångsysslaren Stephen Fry som har cyklotymi, vilket är en sjukdom i det bipolära spektrumet (typ 2,5). Jag måste bara nämna att jag älskar verkligen Stephen Fry. Jag tycker att han är helt underbar!

Stephen Frys liv har dominerats av hur hans humör har svängt upp och ner i snabb takt. Under många år missbrukade han alkohol och kokain för att hantera både humöret och ångest. Han har även gjort flera självmordsförsök; det första när han var sjutton och senast 2012.

”I am the victim of my own moods, more than most people are perhaps, in as much as I have a condition which requires me to take medication so that I don’t get either too hyper or too depressed to the point of suicide.”

Stephen-Fry-Quote-1Han fick inte sin diagnos förrän han var 37 år gammal och efter det senaste suicidförsöket har han en medicinering som fungerar bra. Han har sagt i intervjuer att det är första gången någonsin för honom, vilket låter hoppfullt.

Anledningen till att jag inte skrivit så mycket beror på att jag rekommenderar dokumentären The secret life of the manic depressive nedan som han har gjort. Den är otroligt bra och han berättar en hel del om sitt liv och sin sjukdom i den.

Fry är ordförande för Mind som är en organisation som sprider information om psykisk ohälsa.

Lär dig mer här:

4 replies on “Stephen Fry

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s