4 = Mycket bra, Deckare, Ljud & bild

Dolda djup

För andra gången den här veckan lyssnade Vera på en sörjande mamma som pratade för mycket, som värjde sig mot tankar och minnen med ord.

hämtaEn tonårspojke hittas död i badkaret och runt kroppen flyter blommor. Först tror man att han tagit sitt liv, men sedan förstår man att han blivit strypt. Vera Stanhope, medelålders, överviktig och med begynnande alkoholism, håller i utredningen. Och snart hittas ännu en kropp, även den smyckad med blommor.

Dolda djup är den första bok av Ann Cleeves som jag har läst och jag föll direkt för kommissarie Vera Stanhope. Jag gillar verkligen den typen av karaktärer som inte är som man ska vara. Kunnig, smart, rakt på sak och sig själv hela vägen ut.

Och övriga karaktärer i boken kändes fylliga och komplexa. De var levande på ett sätt som gjorde att jag kunde se dem utanför bokens handling.

Kommer jag läsa mer av Ann Cleeves? Troligtvis, men nu har jag hittat tv-serien om Vera Stanhope med fantastiska Brenda Blethyn på Netflix så det är stor risk att jag kommer att falla till föga och se dem.

Mitt betyg: 4/5

En reaktion till “Dolda djup”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s