Hamlet

”Ur led är tiden. Ve att jag är den

som föddes att vrida den rätt igen!”

img_4595Hamlet är sorgtyngd efter att hans far, kungen av Danmark, dött, men snart ses dennes spöke vandra på slottet. Spöket berättar för Hamlet att han blev mördad av sin bror, som nu har gift sig med drottningen och tagit över kungakronan. Spöket vill att hans son ska ta hämnd.

I år är det 450 år sedan William Shakespeare föddes, vilket naturligtvis firas på olika sätt lite var stans i världen. Jag har tänkt hela året att jag skulle uppmärksamma det genom att läsa någon pjäs och nu har jag äntligen tagit tag i det. Och varje gång när jag har läst Shakespeare så ger det mersmak.

Jag är väldigt förtjust i Ordfronts billiga pocketutgåvor och översättningarna (denna av Britt G. Hallqvist) är helt fenomenala! Inte det minsta högtravande utan väldigt lättläst. Så var inte rädd för att testa Shakespeare!

Mitt betyg: 4/5

 

One Reply to “Hamlet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s