Minns mig som en ängel

Hon visste inte att de umgicks utanför styrelsemötena men numera blev hon inte förvånad över någonting. Relationerna inom styrelsen var av allt att döma inte alls så okomplicerade som hon föreställt sig.”

Helena Waller och Eva är bästa vänner, den första är litteraturforskare och den andra är personalchef i Skövde kommun. Men båda råkar ut för att någon de känner mördas vilket drar in dem i situationer som de aldrig kunnat föreställa sig.

minns_mig_som_en_angel-appelqvist_kristina-25491536-2883367459-frntlMinns mig som en ängel är den tredje boken av Kristina Appelqvist som jag har läst på ett kort tag och det var en bra läsupplevelse.

Jag hade lite svårt att komma Helena in på livet då jag upplevde henne som reserverad och så tyckte jag att hon påminde väldigt mycket om Emma i Appelqvists första serie. Samma svala, eleganta, kompetenta människa som är verksam lite inom samma område. Samtidigt fascinerar hela mötes- och kommittévärlden mig då jag aldrig skulle passa in där själv.

Något som gjorde läsningen lite extra kul, då spekulationer kring Nobelpriset i litteratur var en del av handlingen, var att jag själv väntade på Svenska Akademins tillkännagivande.

Minns mig som en ängel kommer ut som pocket i januari och nästa bok i serien, Flickan framför muren, ges ut 18/3.

Mitt betyg: 3/5

2 Replies to “Minns mig som en ängel”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s