3 = Bra, Fantasy, Tonåring & unga vuxna

Outtalat

Kami darrade inte. Det var världen som ruskade om henne, skakade som om den var på väg att rasa samman.

brennan_outtalat_omslag_inb_0Kami är tonåring och bor i den brittiska småstaden Sorry-on-the-vale. Hon har alltid varit lite utanför och betraktats som konstigt. Men det är inte så lätt att behålla fokus på vad som händer runt omkring då hon har fullt upp med att prata med rösten som hon hör i sitt huvud. Det är låtsaskompisen Jared som alltid funnits där och en dag dyker han upp i hennes skola.

Jag trodde att Outtalat av Sarah Rees Brennan skulle vara perfekt för mig, men ändå klickade jag aldrig med den här boken. Den var helt ok och en del av karaktärerna var kul, men jag blev aldrig riktigt förtjust i vare sig dem eller i handlingen.

Eftersom jag är anglofil så blev jag besviken på miljöbeskrivningen som inte förmedlade det där genuint brittiska. Det kändes som om berättelsen utspelade sig var som helst (förutom att cotswoldsstenen nämndes nu och då), men det kanske blir en annorlunda upplevelse om man läser boken på engelska.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

 

En reaktion till “Outtalat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s