Bibliotekskuppen

Syskonen Tilly – Bibliotekskuppen av Lisa Hyder handlar om Lottie, Axel och Oliver Tilly som går på internatskola. De älskar böckerna om William Storm, men precis när nästa bok ska ges ut så får de veta att de ska tillbringa den kommande lovveckan med att campa med föräldrarna.

9789172996403De kommer alltså inte få tag i boken och är övertygade om att Frank, som också går på skolan, kommer avslöja slutet för dem. Igen. Så de bestämmer sig för att göra en kupp mot skolans bibliotek.

Både jag och barnen tyckte om den här boken. Den var rolig och spännande och miljön var annorlunda från andra svenska barnböcker som vi läst. Och nästa bok om syskonen heter Artistkuppen och kommer nästa år.

Läs ett smakprov ur Bibliotekskuppen här!

Vårt betyg: 4/5

One thought on “Bibliotekskuppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s