Harry Potter and the goblet of fire

”‘Harry,’ he said, very seriously, ‘whoever put your name in that Goblet – I – I reckon they’re trying to do you in!'”

tumblr_m1rakbSDjG1qebcueo1_1280

Firandena efter VM i quidditch avbryts när en grupp av Voldemorts anhängare, Dödsätare, attackerar mugglare och andra. Harry, Hermione och Ron klarar sig undan med en hårsmån, men Harrys svårigheter har bara börjat.

Hogwarts ska vara värd för en turnering mellan magiskolor och varje skola ska representeras av en elev. Om man vill delta lägger man en lapp med sitt namn i Den flammande bägaren. Men efter att de tre förkämparna valts spottar bägaren även ur sig en lapp med Harrys namn, trots att han inte lagt i den.

709a0687a285f82de2d3f28302ec78ce

Han blir tvungen att delta i de farliga utmaningarna med fara för sitt liv. Vem lade hansnamn i bägaren? och varför?

Det här med att läsa om böcker, vilket jag skulle vilja göra oftare, tycker jag är kul. Jag känner att jag upptäcker så många detaljer som jag inte har lagt märke till under första gången eftersom jag har varit alltför fokuserad på hur det kommer gå. Så snyggt JK Rowling väver ihop intrigen i Harry Potter and the goblet of fire (Harry Potter och den flammande bägaren).

Det är verkligen en fantastisk bok!

Mitt betyg: 5/5

 1. […] JK Rowling: Harry Potter and the goblet of fire […]

  Gilla

  Svara

 2. […] Harry Potter och de flammande bägaren av JK Rowling. […]

  Gilla

  Svara

 3. […] Herre gud vad ändlösa tjocka böcker är när man högläser dem för trötta barn som somnar efter någon sida! Vi har hållit på i flera månader, men i går blev vi äntligen färdiga med Harry Potter och den flammande bägaren. […]

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: