”There followed silence. Emptiness. And the lingering echo of a threat.”

hämtaDet har gått tjugo år sedan händelserna i Queen of the damned när någon börjar döda unga vampyrer med eld igen, precis som Akasha gjorde. Misstankarna faller på de uråldriga vampyrer som finns kvar och de yngre ber om svar och beskydd. Lestat och de andra tvingas bryta sin isolering för att rädda världens bloddrinkare.

Det är nog svårt för andra, som inte är insnöade på Anne Rice Vampyrkrönika, att förstå hur fantastiskt roligt det var att läsa Prince Lestat. Rice hade nämligen sagt att hon aldrig mer skulle skriva om den vampyrvärld som hon skapat, vilket var så tråkigt för det fanns fortfarande så mycket som kändes osagt och var oförklarat.

Jag läste den här boken långsamt, dels för att verkligen njuta av den, men även för att Rice böcker är skrivna på ett sådant mättat sätt att varje mening kräver uppmärksamhet. Det går inte att rusa igenom hennes texter.

Och vilken fantastisk berättelse! Vilka underbart intressanta karaktärer som man får lära känna! Och så fint hon knyter ihop vissa trådar! Jag fick känslan av att Prince Lestat var lite av en avslutning, i alla fall vad gäller vissa saker (som jag inte vill nämna för då förstör jag läsningen för er).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enda störningsmomentet under läsningen var, och det har jag känt tidigare när jag läst andra böcker av Rice, att hon ofta nämner olika varumärken. Det är så påtagligt att jag faktiskt börjar misstänka att hon fått reklampengar för att produktplacera varor i sina böcker.

Och det roligaste av allt är att det blir en bok till! Den har titeln Blood paradise och planeras komma ut nästa år. Med tanke på hur denna boken slutade så kommer det bli mycket spännande att få läsa den. Hur ska det gå!

Här finns en bra intervju med Anne från oktober i år.

Mitt betyg: 4,5/5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s