Gregor från Ovanjord

Utan att tänka sig för stack Gregor in huvudet och axlarna i hålet. Metallgallret slog mot hans rygg. I nästa ögonblick föll han, neråt, neråt i tomma intet.

CollinsAnledningen till att han överhuvudtaget kröp in i hålet bakom torktumlaren var att hans två år gamla syster precis försvunnit in där. Det är sommarlov, men sedan Gregors pappa försvann för nästan tre år sedan har han fått ta allt mer ansvar hemma och hjälpa sin mamma med skötseln av systrarna och hans demenssjuka farmor.

 

Och fallet ner i underjorden är början på ett äventyr som elvaårige Gregor aldrig kunnat föreställa sig.

Gregor från Ovanjord läste jag mest för att jag gav bort den i present och blev nyfiken på historien. Sedan har jag ju läst Hungerspelen-trilogin av Suzanne Collins vilket ökade på nyfikenheten ytterligare.

LondonSewer

Jag tyckte att det var en gullig (på det sätt att relationerna mellan bokens karaktärer skildras väldigt fint) och spännande bok, men jag blev inte överdrivet förtjust i den. Av någon anledning så jämför jag omedvetet alla böcker i den här genren med Harry Potter och då är det naturligtvis inte lätt hävda sig.

Men slutet var spännande så jag kanske läser nästa del också framöver. Man undrar ju vad som kommer hända Gregor, Boots och alla andra i framtiden.

Serien heter Krönikan om Underjord och innehåller ytterligare fyra titlar.

Mitt betyg: 3/5

One thought on “Gregor från Ovanjord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s