Två julklappstips

Nu är det bara några dagar kvar till jul och därför kommer två korta recensioner av barnböcker som kanske kan bli bra presenter.

9789171308214_large_popcornpiraterna_kartonnageFörst ut är Popcornpiraterna av Alexander McCall Smith, som bland annat skrivit serien om Damernas Detektivbyrå. Lisa, Sam och Hannah bor på Popcornöarna där alla försörjer sig på att odla just popcorn. Men när kapten Fredriksson ska sälja skörden så blir han bordad av pirater som tar alla popcornen. De tre barnen följer med honom på nästa seglats och frågan är om de kan överlista de elaka piraterna och rädda sig själva, Fredriksson och Popcornöarna.

Detta var en gullig bok och jag gillade speciellt att tjejerna var så starka och modiga. Vi högläste den här boken, men den passar även de som kan läsa och behöver lite mer övning. Vårt betyg var 3,5/5.

bockarnabrusekommerigen_-254x300Nästa bok, Bockarna Bruse kommer igen, var väldigt efterlängtad eftersom vi verkligen älskade Bockarna Bruse på badhuset. Och även den här boken var en riktig hit så vi blev inte besvikna.

I denna boken åker de tre Bockarna Bruse till vallen för att äta våfflor och busa med trollet, men när de kommer dit så upptäcker de att allt är stängt och att trollet flyttat till ålderdomshemmet. De bestämmer sig för att hälsa på sin gamle (o)vän och det visar sig att han inte riktigt kan anpassa sig till den nya miljön.

Boken är skriven av Björn Rörvik och jag känner på mig att barnen kommer vilja låna om den flera gånger. Vi gav den betyget 4/5.

One thought on “Två julklappstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s