Det luktade bränt, och det luktade färskt blod, mycket färskt. Jag har alltså blivit skjuten.

skugga_av_svek_-_del_i-gabaldon_diana-27468596-3679711381-frntlÅret är 1778 och det Amerikanska frihetskriget är i full gång. Alla de omtyckta karaktärerna i Diana Gabaldons romanserie befinner sig i eller i närheten av Philadelphia när det drar ihop sig till konfrontation mellan de brittisk rödrockarna och kolonialarmén. Ett av bekymren är bara att de befinner sig på olika sidor i striden.

Samtidigt har Roger rest tillbaka till 1730-talet för att hitta Jem som tros vara kidnappad. Men 1980 har Brianna fullt upp att rädda sig själv och barnen från några som gör vad som helst i jakten på gammalt guld.

Naturligtvis tyckte jag om Skugga av svek I! Det vore nästan konstigt om jag inte gjort det med tanke på att jag inte bara läst, utan även älskat de tidigare sju böckerna. Den har liksom allt! Först var jag lite tveksam till uppdelningen i två böcker, men med tanke på hur tjock denna boken blev (701 sidor) så känns det förståeligt. Och det blev verkligen en otroligt snygg cliffhanger! Nu väntar jag med stor spänning på nästa bok, som kommer den tionde februari nästa år.

the-battle-of-monmouth-mary-ludwig-everett
Slaget vid Monmouth

Det enda som jag kände mig lite tveksam till var när det handlade om William. Ok, han är Jamies son, men jag tycker inte att han känns speciellt intressant. Tyvärr.

Stort tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s