2 = Ingen höjdare, Klassiker

Den gamle och havet

img_49011Gamle Santiago är en fattig fiskare som inte har fångat något på länge trots att han åker ut med sin båt varje dag. Pojken som brukar hjälpa honom på båten har blivit tvungen att ta jobb hos en annan fiskare för att kunna försörja sin familj, men trots det tar han varje dag hand om den gamle.

En morgon ger sig Santiago ut och vid tolvtiden nappar en riktig bjässe. Därefter följer en kamp mellan den gamle och fisken som löper över flera dagar.

img_4918Jag tyckte tyvärr inte alls om den här boken. Den var välskriven och både den gamle och pojken var intressanta karaktärer, men problemet är att jag inte är ett dugg intresserad av fiske. Och fiske, båtar, fiskar med mera är i centrum i Den gamle och havet. Det märks att det var Ernest Hemingways favoritelement. Men om man gillar det så kan jag rekommendera den här boken.

Mitt betyg: 2,5/5

En reaktion till “Den gamle och havet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s