The yard

”That’s killing for the sake of killing. Where do we even start to look for the monster what done that?”

13056152Inspektör Walter Day är ny på Scotland Yards mordrotel när kollegan Mr Littles kropp hittas i en koffert på en station. London har fortfarande Jack the ripper i färskt minne och förtroendet för polisen är lågt. Men Day försöker bena ut vad som hänt Little och till sin hjälp har han Dr Kingsley.

Samtidigt undersöker konstapel Hammersmith ett barns dödsfall och någonstans i staden hålls en kidnappad pojke gömd.

Det var nära att jag gav upp The yard av Alec Grecian för det var lite äckel-päckel-detaljer i början som gjorde mig illa till mods. Men jag fortsatte och sedan blev bobbylightden så intressant och spännande att jag var helt fast.

Boken utspelar sig under den viktorianska eran och jag tycker att miljön är väldigt härlig, även om den är så realistiskt beskriven att man riktigt kan känna stanken emellanåt. Efteråt läste jag engelska recensioner som kritiserade historiska felaktigheter och de tyckte att boken varit löjlig. Men som tur är jag så okunnig att det de störde sig på gick mig förbi.

Mitt betyg: 4/5

  1. […] devil’s workshop slog an samma obehagliga ton som den första boken i Alex Grecians serie och det var mycket i den som gjorde mig illa till mods. En del beskrivningar […]

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: