Läslust

I veckans jerka frågar Annika:

”När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?”

LindgrenJag började läsa regelbundet så fort jag lärde mig läsa i första klass, vilket gick fort för jag var så nyfiken på böcker jag tittat i (framför allt Ronja Rövardotter). Och så hade vi ett litet bibliotek i klassrummet med lättlästa småböcker som lockade mig, och även mina klasskamrater, jättemycket.

Dessutom låg min skola precis intill biblioteket och under åren gick jag ofta in där efter skoldagens slut.

Det fanns så många spännande böcker! Så många världar att upptäcka!

 

34 thoughts on “Läslust

  1. Vad härligt att du skriver att klassrumsbiblioteket inspirerade. Jag är färdig lärare i juni och sparar alla (enligt mig) bra böcker från ungarna för att bygga upp just ett sådant!

    Gilla

  2. Bibliotek är verkligen toppen. Finns det något bättre än att strosa runt där och upptäcka så många världar från olika tider runtomkring i världen och utan att veta att nästa bok kan bli en ny favorit. Härligt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s