Vild

”Jag stack skidstaven i snön, slirade upp på den hala skaren och började gå, något jag bara delvis lyckades med.”

9789175032917_200_vild-hur-jag-gick-vilse-och-hittade-mig-sjalv_pocketCheryl Strayed bestämmer sig för att solovandra Pacific Crest-leden för att ta tag i sitt liv och bearbeta några riktigt svåra händelser. Under den långa vandringen händer mycket, stort som smått, men det blir inte riktigt som hon har föreställt sig.

Vild har stått i min bokhylla i 1,5 år och väntat på att jag skulle ta tag i den. Jag tyckte att det var en bra bok som var intressant att läsa. Blandningen mellan nutid och tillbakablickar gjorde läsningen livfull, men jag hade svårt för de andra vandrarna. Inte för att de var ointressanta, men mitt fokus var på Cheryl och jag blandade bara ihop dem hela tiden.

1412598684_2480125Filmatiseringen av Cheryls modiga vandring har precis gått upp på biograferna och det är Reese Witherspoon som spelar henne. Vad jag har kunnat se så har Wild fått bra omdömen. Jag skulle kunna tänka mig att se den bara för att få ta del av naturvyerna som måste varit fantastiska för jag tyckte att det var en besvikelse att boken inte hade några foton.

Mitt betyg: 3/5

Och för er som gillar coola människor som går sin egen väg så kan jag tipsa om Lars Bengtssons bok om när han cyklade från Sverige till Sydafrika.

One thought on “Vild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s