The bipolar disorder survival guide

…we suspect that people with bipolar disorder have disturbances in intracellular signaling cascades, which regulate the neurotransmitter, neuropeptide, and hormonal systems that are central to the limbic system.

51SLpICW5TLThe bipolar disorder survival guide: What you and your family need to know av David J Miklowitz (som är professor i psykiatri vid UCLA och har fått priser för sin forskning om bipolär sjukdom) har en väldig bredd och jag tror nästan att alla drabbade kan hitta svar på sina frågor här.

Jag har inte läst hela boken från pärm till pärm, utan vissa delar har jag skummat igenom och sedan har jag tagit fasta på de delar som är aktuella för mig just nu. Men jag kommer definitivt att återkomma till den i framtiden när det är något som jag undrar över.

Jag tyckte att kapitlen om neuropsykiatrin bakom sjukdomen var väldigt intressant (men så jobbar jag ju inom den geriatriska neuropykiatrin så jag är svag för ämnet). Men jag tycker att det är så givande att få en bild av vad forskarna tror leder till bipolär sjukdom och vad det är som händer inne i hjärnans olika delar. Speciellt gillade jag att författaren direkt kopplade det till de råd som ges för hur man bör leva för att undvika skov.

missing-bipolar-maniaEn del av de levnadsråd som nämns i boken hade jag läst om på nätet, men här fick jag dem kopplade till tillförlitliga källor. Och utifrån dem har jag faktiskt gjort några förändringar för att förbättra mitt mående. Jag gillade även att författaren använde många patientfall som exempel. Sånt är alltid värdefullt.

Mitt betyg: 4/5

Nedan håller författaren ett föredrag om att leva med bipolär sjukdom:

4 Replies to “The bipolar disorder survival guide”

  1. Alltid lika tacksamt att kika in på din blogg för intressanta lästips!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s