3 = Bra, Fantasy, Tonåring & unga vuxna

Om jag kunde drömma

”Du drar till dig bekymmer. Om det finns något farligt inom en radie av tio kilometer kommer det alltid att hitta dig.”

9789132154577Ett sammandrag av handlingen känns lite överflödigt men här kommer den ändå: Bella flyttar från soliga Phoenix till andra änden av landet för att bo med sin pappa i det mulna Forks. I skolan träffar hon den mystiske Edward och plötsligt kan hon inte sluta tänka på honom.

Det var flera år sedan jag läste Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer, runt 2006 skulle jag tro, och då tyckte jag jättemycket om den. Nu är mina känslor lite svalare, men det är fortfarande en bra bok. Det jag tänker på mest nu är skillnaden mellan bok och film och böckernas Bella känns betydligt mer levande och har mer karaktär än film-Bella.

twilight_29308Jag har alltid tyckt mycket om Alice, men efter den här omläsningen så tänker jag att jon vore perfekt för en spin-off-serie. Tillsammans med den lika fascinerande Jasper förstås.

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner till “Om jag kunde drömma”

  1. Det finns ju en ganska stor uppsjö kommentarer kring just den serien och kring hur Edward behandlar Bella, att han uppfyller kriterierna för en man som trycker ner kvinnan psykiskt (på tal om internationella kvinnodagen), hur ser du på det?

    För övrigt håller jag med om att film-Bella är rent förkastlig men kanske har det snarare med skådespelerskan att göra? Jag har faktiskt inte tagit mig igenom sista boken, någonstans på vägen föll mitt intresse men jag vet ju ändå hur det slutar (på ett ungefär) tack vare filmerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s