Yoga för kvinnor

Jag lånade Karin Björkegren Jones bok Yoga för kvinnor på biblioteket för några år sedan och blev så förtjust i den att jag ville köpa den. Men då var den slut på förlaget. Därför blev jag väldigt glad och överraskad när jag plötsligt hittade den på ICA i en nätt ny utgåva.

9789113063997_200_yoga-for-kvinnor_haftad

I boken får kvinnor i olika åldrar och faser av livet visa positioner. Varje ålder får därför en egen liten serie övningar, men man behöver naturligtvis inte hålla sig till sin kategori. Fotografierna i boken är väldigt vackra.

Jag är ingen mantra-yogini och har svårt för alla sorters flum och sånt förekommer tyvärr i yogavärlden. Jag tror liksom inte att depressioner botas eller lindras enbart av att man aktiverar rotlåset.

Men om man ser bortom allt sånt så är yoga en väldigt skön träningsform och jag märker själv hur bra min skruttiga rygg mår av regelbunden yoga. Så kolla gärna in den här boken för att få inspiration.

Mitt betyg: 4/5

Sedan måste jag bara tipsa om Yoga with Adriene som har massor av yogafilmer på Youtube. Utmaningar, för nybörjare, om man vill gå ner i vikt, yogans grunder och för när man är sjuk. Det är verkligen bara att välja och vraka!

Och Adriene har en sådan skön inställning: det viktiga är att yogan känns rolig och att man hittar det som känns bra för en själv. Ingen avancerad akrobatik eller vighet alltså.

One Reply to “Yoga för kvinnor”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s